dilema absurdului

Oamenii sunt fiinte ciudate. Cu toate ca traim vieti si avem atatea cunostinte, nu putem sti totul despre noi insine. Avem tangente intre noi si totusi pana si aceste tangente sunt intangibile intre ele. Este cu imposibilitate sa spui ca toti oamenii sunt la fel, desi poti spune ca toti avem aceleasi nevoi, deci intr-o oarecare masura suntem la fel. Adevarul despre noi este ca acest adevar este relativ, din toate punctele de vedere. Dar diferentele uneori nu sunt importante atata timp cat este ceva ce ne este specific tuturor. Unul din aceste lucruri specifice fiecarui om este intoarcerea la lucrurile de dinainte. Ne este caracteristic sa ne intoarcem la poalele crucii si sa luam ce am lasat deja acolo. Indiferent care sunt nimicurile lasate de noi, fie acestea sunt preferintele noastre, obiceiuri bune sau rele, sau cioburi din viata veche, ne place sa le strangem din nou la piept pana ne zgaraie si sangeram. Si apoi ne plangem. Ne plangem pe faptul ca nu il lasam pe Dumnezeu sa ne vindece. Este absurd, nu? Dar noi purtam absurdul in noi insine. Ca si in mitul lui Sisif, lasam povara sa cada ca apoi sa ne intoarcem al ea, la nesfarsit…

Totusi ciclul acesta de absurditate nu este ceea ce ne dorim, si cu siguranta nu putem avea o viata fericita pana nu ne eliberam de povara. Bineinteles este greu sa te eliberezi de ceva daca te tot intorci la el. Insa putem sa fim eliberati intorcandu-ne la cruce si lasand inca o data cioburile noastre la picioarele lui Isus.

Doamne, iarta-ma ca am ridicat iar ceea ce deja am lasat la crucea Ta. Elibereaza-ma de cioburi ca sa pot sa fiu vindecata de Tine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s