about bookworms and little infinities

Cartile sunt manusi pentru suflet. M-am gandit la asta de multe ori cand discutam cu cineva despre iubirea de lectura, in primul rand pentru ca nu toate cartile sunt potrivite pentru toate sufletele. Ca si atunci cand imbraci o manusa prea mare sau prea mica te simti incomfortabil, ori atunci cand ele nu sunt potrivite sezonului si iti este prea cald in ele ori prea frig. La fel este si cu cartile. Daca prietena mea este o romantica incurabila, nu o voi putea convinge niciodata ca detectivele sunt tot atat de captivante ca romanele de dragoste, pentru ca pur si simplu mintea ei va respinge orice gand de felul acesta. Pentru ca manusile sunt de diferite tipuri, este necesar sa le alegi pe cele potrivite. Pentru suflete diferite-carti potrivite.

Sunt manusi impodobite frumos, manusi care iti vin perfect si in care te simti nemaipomenit, manusi clasice, de piele poate. Cartile care sunt din categoria ” bun si frumos” vor impodobi mereu sufletul. Aici nu ma refer la orice lectura, ci la cartea de valoare care promoveaza adevaruri fundamentale si aduce o invatatura, carti clasice.

Si mai sunt manusi care sunt acum la moda. Manusi comode dar care nu tin cald pentru ca degetele iti raman neacoperite. Pot fi colorate, ori nu, pot arata bine pe tine, dar sa nu fie nici un folos de ele. Cartile care nu te invata nimic, sunt ca si aceste manusi. Sunt lecturi pe care iti irosesti timpul si care nu iti vor incalzi sufletul niciodata intr-un moment in care ai nevoie.

Poate ca iubesti lectura si citesti tot ce-ti pica in maini. Eu te provoc sa-ti folosesti timpul mai cu intelepciune, sa cultivi valori in timp ce te bucuri de lectura si sa alegi carti bune, iar ele te vor duce pe treptele succesului.

Anunțuri

2 gânduri despre „about bookworms and little infinities

    1. POate ca ai dreptate, insa eu am avut experiente cu astfel de carti pe care citindu-le nu vedeam nici o poveste bine inchegata, nici mesaj, nici valoare, doar o succesiune de propozitii. Totusi depinde si de cititor. Si aici parerea mea este subiectiva pentru ca ce mi se pare mie pierdere de timp, pe cineva il sensibilizeaza si el se regaseste.
      Multumesc de parere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s